Elektrotechniek

iNORA installatietechniek: aanleg van veilige installaties

Moet de oude elektra in uw woning of bedrijfspand vervangen worden? Wilt u een nieuw apparaat aansluiten? Wilt u uw kantoor voorzien van een nieuw netwerk voor datacommunicatie? Of hebt u een extra groep in uw groepenkast of een hele nieuwe groepenkast nodig? iNORA installatietechniek kan elke elektrotechnische klus, groot of klein, efficiënt en veilig voor u uitvoeren. Hierbij staan technische normen zoals de NEN 1010 en NEN 3140 centraal.

Elektra

De meterkast

De meterkast vormt het hart van de elektrische installatie in huis, maar is ook belangrijk voor de veiligheid van alle apparatuur en mensen in huis. De eisen aan een meterkast zijn de laatste jaren dan ook strenger geworden. iNORA is gecertificeerd om uw meterkast aan te passen of te verplaatsen en  weer helemaal te laten voldoen aan de laatste standaarden. Uiteraard krijgt u vooraf een indicatie van de kosten

Aanleg laadpaal

Ook als u een laadpaal geplaatst wilt hebben voor uw auto kunt u terecht bij iNORA installatietechniek voor advies, aanpassingen in de meterkast en de daadwerkelijke plaatsing.

Koken op inductie

Wilt u overstappen naar koken op inductie, dan moeten er vaak aanpassingen gedaan worden aan de meterkast en extra leidingen getrokken worden naar de keuken? iNORA adviseert u in de mogelijkheden en helpt u met de voorbereidingen en aanleg van de benodigde apparatuur.

Overig

Uiteraard verzorgt iNORA ook de aanleg van uw nieuwe wandcontactdoos, schakelaar of lamp. Neem contact op voor informatie of een vrijblijvende offerte.

Domotica: uw huis geautomatiseerd

Domotica is het automatiseren van elektrische apparaten in en om het huis. Dit met tussenkomst van een computer waarbij alle ingestelde processen te monitoren en te regelen zijn. Domotica wordt ook wel huisautomatisering, slim wonen of smart homes genoemd.

Slimme verlichting

Met Slimme Verlichting verander je de sfeer in je leefruimte met één druk op de knop. Draadloos dimmen, aan- of uitzetten, van warm naar koud of gekleurd licht, alles kan. Licht gebaseerd op je persoonlijke behoeften en leefstijl. iNORA installatietechniek informeert u graag over de mogelijkheden.

Verwarmen waar het moet

iNORA installatietechniek helpt u om uw huis slimmer en duurzamer te verwarmen door het toepassen van regelingen in elke ruimte. Nooit meer gas verbruiken als het niet nodig is, maar ook heerlijk douchen in een warme badkamer.

Alarmsystemen

Uiteraard bent u zuinig op uw bezit. Het aanleggen van een goed alarmsysteem is meer dan het ophangen van wat sensoren en camera’s. iNORA installatietechniek werkt samen met een gespecialiseerd bedrijf in alarmsystemen. Op die manier krijgt u altijd het beste advies en de beste kwaliteit.

Privacy en veiligheid

Bij het gebruik van domotica zijn privacy en veiligheid zijn belangrijk om te voorkomen dat er misbruik van uw gegevens gemaakt wordt. iNORA adviseert u graag over goede en veilige oplossingen.

Specialistische inspectie volgens NEN1010 en NEN3140

iNORA installatietechniek is gecertificeerd om inspecties uit te voeren van uw elektrische installatie volgens de NEN 1010 en NEN 3140. Voor bedrijven is deze inspectie vaak een vereiste voor de verzekering. Elektrische installaties van gebouwen moeten met enige regelmaat worden geïnspecteerd, zoals wettelijk is vastgelegd via de Arbo-wet. Ook voor particulieren kan het een fijn gevoel geven, om te weten dat de elektrische installatie van uw (nieuwe) woning veilig en betrouwbaar is.

Het doel van de inspectie is controleren of de elektrische installatie voldoet aan de veiligheids- en technische voorschriften. Daarnaast kunnen gebreken ontdekt worden die zich na ingebruikstelling kunnen voordoen. Aangezien gebreken de werking kunnen belemmeren of een bron van gevaar kunnen veroorzaken, is het goed om deze tijdig te ontdekken. De beoordeling van de installatie vindt plaats door middel van een visuele inspectie, metingen en beproevingen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte ontvangen?

Neem dan direct contact met ons op!