Zonnepanelen

Wek met zonnepanelen uw eigen groene stroom op

Zonnepanelen zijn één van de meest duurzame oplossingen om stroom op te wekken. Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit licht via een omvormer om in elektrische energie. Energie die u kunt gebruiken, maar ook kunt opslaan of terug kunt leveren aan het energienetwerk. Als u kiest om te investeren in zonnepanelen dan maakt u automatisch elke dag gebruik van deze natuurlijke energiebron. Een investering die zichzelf automatisch terugverdient!

Hoe werken zonnepanelen?

In zonnepanelen wordt zonne-energie omgezet in elektriciteit. In een zonnepaneel zitten zonnecellen: twee lagen waartussen zonne-energie wordt opgevangen. Deze zonne-energie wordt vervolgens door een omvormer omgezet in elektrische energie. Die energie kan vervolgens door uzelf gebruikt worden of teruggeleverd worden aan het energienetwerk. Het vermogen van de zonnecellen wordt Watt-piek (Wp) genoemd. Dit vermogen is de opbrengst van een zonnepaneel als het optimaal presteert.

De prestatie van een zonnepaneel is echter van meerdere dingen afhankelijk, onder andere de hellingshoek van een dak en de kant waarop de zonnepanelen gericht zijn. Daarnaast is het natuurlijk afhankelijk van obstakels tussen het dak en de zon: schaduw van een schoorsteen, boom etc. Om deze reden zal er bijna nooit een volledig vermogen behaald worden. iNORA installatietechniek kijkt echter graag met u mee naar de meest ideale ligging van uw zonnepanelen.

 

Nalopen van zonnepanelen

Voor zonnepanelen is maar weinig onderhoud nodig. Om ze optimaal te laten functioneren is het echter wel verstandig om de panelen schoon te houden. Daarnaast moeten ze af en toe worden nagelopen.

U kunt zelf via uw portal of app de opbrengst van uw zonnepanelen controleren. Indien er een duidelijke terugval in opbrengst is, los van de verandering van zonnestraling, is het verstandig om te kijken waar het probleem kan liggen. Wanneer u zelf geen oorzaak kunt vinden kunt u contact opnemen met iNORA installatietechniek.

Afhankelijk van uw wens zijn er meerdere stappen te zetten:
– optische controle van panelen en bekabeling
– technische controle van de omvormer
– technische controle aansluiting meterkast
– rapportage, mondeling of schriftelijk
– evt. verbeteradviezen

Naar aanleiding van deze check, kunnen wij eventuele reparaties of verbeteringen voor u doorvoeren.

Advies over zonnepanelen van een specialist

iNORA installatietechniek is gediplomeerd Solar-Specialist en Solar-Topfitter. Een gediplomeerd Solar-Specialist / Solar-Topfitter heeft de opleidingen tot Solar-Specialist / Solar-Topfitter bij Switch2Solar met succes afgerond. De opleiding is gericht op het geven van een goed onderbouwd advies, het leveren van de best renderende zonne-energie systemen (o.a. zonnepanelen en zonneboilers) en het voeren van een gezonde bedrijfsvoering. De diploma’s Solar-Specialist / Solar-Topfitter zijn de hoogste standaard in de markt en opgenomen in het landelijke Solar Register.

Om de kwaliteit te waarborgen, werkt iNORA installatietechniek onder andere met merken als Solaredge, marktleider op het gebied van omvormers, en de hoogwaardige ClickFit montagesystemen van Esdec.

Voorbeelden van aangelegde installaties
iNORA Installatietechniek Geregistreerd Solar Specialist en Solar Topfitter

Wilt u vrijblijvend advies afgestemd op uw situatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Bespaar op uw maandelijkse kosten met zonnepanelen

Met het installeren van zonnepanelen heeft u dus niet alleen een duurzame, maar ook een kostenbesparende oplossing gevonden voor het gebruik van energie in uw huis.  Als u minder stroom gebruikt dan u opwekt, wordt gebruik gemaakt van de salderingsregeling. Dit houdt in dat, wanneer u zelf weinig stroom verbruikt, de zonnepanelen stroom terugleveren aan uw energiebedrijf. Dit bedrijf geeft u daarvoor een vergoeding.

Meer informatie over SolarEdge systemen?

Hoeveel gaan zonnepanelen u kosten

Voordat u kunt genieten van de zon als onuitputtelijke bron van energie zult u eerst een investering moeten doen. De kosten hiervan lopen echter sterk uiteen. Afhankelijk van het type paneel, de omvormer, uw wensen, eventuele opslag van stroom, en de ligging van uw woning en dak zijn er grote verschillen in de te verwachten kosten voor zonnepanelen. Om deze reden maken wij liever een offerte op maat dan een grove schatting te doen. Als u zonnepanelen laat installeren, kunt u vaak uw BTW terugvragen over zowel de aanschaf als de installatie.

Voor het onderhoud zitten de belangrijkste kosten in het schoonmaken van zonnepanelen. Dit kunt u natuurlijk in principe uitstekend zelf doen, mits de zonnepanelen gemakkelijk bereikbaar zijn. U kunt dit ook laten doen door een glazenwasser. Overige kosten voor onderhoud zitten in de controle van uw zonnepanelen waarbij er een check wordt gedaan of de zonnepanelen geen defecte cellen hebben en dat de bekabeling nog in goede staat is. Het is verstandig om dit om de 5 jaar uit te laten voeren. De jaarlijkse kosten zijn daardoor beperkt.
Een omvormer heeft geen onderhoud nodig. Een omvormer heeft echter wel een kortere levensduur dan de zonnepanelen. Daardoor dient u er rekening mee te houden dat de omvormer na 10 tot 15 vervangen moet worden.

iNORA levert onder andere:

  • Solar Edge logo
  • Esdec logo