Natuurlijke energie winnen

Wek met zonnepanelen uw eigen groene stroom op

Zonnepanelen zijn één van de meest duurzame oplossingen om stroom op te wekken. Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit licht via een omvormer om in elektrische energie. Energie die u kunt gebruiken, maar ook kunt opslaan of terug kunt leveren aan het energienetwerk. Als u kiest om te investeren in zonnepanelen dan maakt u automatisch elke dag gebruik van deze natuurlijke energiebron. Een investering die zichzelf automatisch terugverdient!

Bespaar op uw maandelijkse kosten met zonnepanelen

Met het installeren van zonnepanelen heeft u dus niet alleen een duurzame, maar ook een kostenbesparende oplossing gevonden voor het gebruik van energie in uw huis. iNORA installatietechniek verzorgt niet alleen deskundig energie advies als het gaat om de installatie van zonnepanelen, maar verzorgt ook de installatie, het onderhoud en eventuele reparaties.

Om de kwaliteit te waarborgen, werkt iNORA installatietechniek onder andere met merken als Solaredge, marktleider op het gebied van omvormers, en de hoogwaardige ClickFit montagesystemen van Esdec.

Dankzij de certificering van iNORA als SolarEdge Installer bent u verzekerd van betrouwbare installatie en goede ondersteuning bij eventuele technische vragen.

Meer informatie over SolarEdge systemen?

Hoeveel gaan zonnepanelen u kosten

Voordat u kunt genieten van de zon als onuitputtelijke bron van energie zult u eerst een investering moeten doen. De kosten hiervan lopen echter sterk uiteen.

Afhankelijk van het type paneel, de omvormer, uw wensen, eventuele opslag van stroom, en de ligging van uw woning en dak zijn er grote verschillen in de te verwachten kosten voor zonnepanelen. Om deze reden maken wij liever een offerte op maat dan een grove schatting te doen.

Als u zonnepanelen laat installeren, kunt u vaak uw BTW terugvragen over zowel de aanschaf als de installatie.
Om dit te kunnen doen, meldt u zich aan als btw-ondernemer bij de belastingdienst en doet u btw-aangifte. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de salderingsregeling. Dit houdt in dat, wanneer u zelf weinig stroom verbruikt, de zonnepanelen stroom terugleveren aan uw energiebedrijf. Dit bedrijf geeft u daarvoor een vergoeding. Vaak gaat deze vergoeding via saldering: de stroom die u teruglevert, wordt verrekend met de stroom die uw energiebedrijf levert aan u, nog voor u uw energiebedrijf betaalt.

Wilt u vrijblijvend advies afgestemd op uw situatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op!
iNORA is geregistreerd Solar Specialist

Zonnepanelen advies van een specialist

iNORA installatietechniek is gediplomeerd Solar-specialist. Een gediplomeerd Solar-Specialist heeft de opleiding tot Solar-Specialist bij Switch2Solar met succes afgerond. De opleiding is gericht op het geven van een goed onderbouwd advies, het leveren van de best renderende zonne-energie systemen en het voeren van een gezonde bedrijfsvoering. Het diploma Solar-Specialist is de hoogste standaard in de markt

Voorbeelden van aangelegde installaties

Hoe werken zonnepanelen?

In zonnepanelen wordt zonne-energie omgezet in elektriciteit. In een zonnepaneel zitten zonnecellen: twee lagen waartussen zonne-energie wordt opgevangen. Deze zonne-energie wordt vervolgens door een omvormer omgezet in elektrische energie. Die energie kan vervolgens door uzelf gebruikt worden of teruggeleverd worden aan het energienetwerk. Het vermogen van de zonnecellen wordt Watt-piek (Wp) genoemd. Dit vermogen is de opbrengst van een zonnepaneel als het optimaal presteert.

De prestatie van een zonnepaneel is echter van meerdere dingen afhankelijk, onder andere de hellingshoek van een dak en de kant waarop de zonnepanelen gericht zijn. Daarnaast is het natuurlijk afhankelijk van obstakels tussen het dak en de zon: schaduw van een schoorsteen, boom etc. Om deze reden zal er bijna nooit een volledig vermogen behaald worden. iNORA installatietechniek kijkt echter graag met u mee naar de meest ideale ligging van uw zonnepanelen.

 

iNORA levert onder andere:

  • Solar Edge logo
  • Esdec logo