Zonneboilers

Een zonneboiler voor warm kraanwater of verwarming

iNORA installatietechniek is een erkend installateur als het gaat om installatie, onderhoud en eventuele reparaties van zonneboilers. Wij zijn gediplomeerd Solar-specialist: opgeleid om een goed onderbouwd advies te geven en de beste renderende zonde-energie systemen te leveren.

Hoe werkt een zonneboiler

Hoe werkt een zonneboiler?

Zonneboilers maken gebruik van zonnecollectoren: buizensystemen met een vloeistof erin, die op het dak worden geplaatst. Wanneer de zon schijnt wordt de zonnecollector met de vloeistof verwarmd. Het buizensysteem is verbonden met een boiler met leidingwater. Het water in het vat wordt warmer door de zonverwarmde vloeistof die erlangs wordt gevoerd. Het water uit de boiler wordt door het huis rondgepompt, zodat het huis wordt verwarmd. Eventueel wordt met de CV-ketel het water nog verder opgewarmd, zodat er voldoende heet water is in uw badkamer en keuken. Als de vloeistof in de buizen zijn warmte heeft afgegeven, wordt de vloeistof via de pomp teruggeleid naar de zonnecollector om opnieuw op te warmen.

Wilt u weten of een zonneboiler in uw situatie interessant kan zijn? Wij geven u graag vrijblijvend advies!

Neem direct contact met ons op!

Kosten zonneboiler

Net als bij zonnepanelen, kunnen de kosten van een zonneboiler verschillen. De kosten zijn onder andere afhankelijk van de grootte van uw huis, de grootte van uw huishouden en de hoeveelheid warm water die u verbruikt.

Om deze reden werkt iNORA installatietechniek niet met een vaste schatting, maar maken wij graag een offerte op maat voor u!

Opbrengst zonneboiler

Door gebruik te maken van een zonneboiler, kunt u tot wel 60% energie besparen voor warmwaterbereiding. De zonneboiler zorgt ervoor dat uw CV-ketel het water slechts voor een deel hoeft op te warmen. En dit is niet het enige voordeel!

Bij het gebruik van een zonneboiler is er geen uitstoot van CO2, en een veel lager gebruik van fossiele brandstoffen. Moderne zonneboilers hebben een hoog rendement, zelfs in de winter. Ze kunnen heel goed geïntegreerd worden in bestaande systemen.