Zonneboilers

Warm water in huis op basis van zonne-energie

Zonneboilers halen warmte uit het zonlicht en zetten dit om in warm water voor uw keuken en badkamer. In basis maakt u dus warm water met … warm water. Omdat het weer in ons land niet altijd voldoende capaciteit levert, worden zonneboilers vaak gecombineerd met een bestaande CV-ketel of een elektrische bijverwarming. iNORA installatietechniek is hèt adres om een goed onderbouwd advies te geven en de best renderende zonne-energie systemen te leveren.

Hoe werkt een zonneboiler

Hoe werkt een zonneboiler?

Zonneboilers maken gebruik van zonnecollectoren: buizensystemen met een vloeistof erin, die op het dak worden geplaatst. Wanneer de zon schijnt wordt de zonnecollector met de vloeistof verwarmd. Het buizensysteem is verbonden met een boiler met leidingwater. Het water in het vat wordt warmer door de zonverwarmde vloeistof die erlangs wordt gevoerd. Het water uit de boiler wordt door het huis rondgepompt, zodat het huis wordt verwarmd. Eventueel wordt met de CV-ketel het water nog verder opgewarmd, zodat er voldoende heet water is in uw badkamer en keuken. Als de vloeistof in de buizen zijn warmte heeft afgegeven, wordt de vloeistof via de pomp teruggeleid naar de zonnecollector om opnieuw op te warmen.

Wilt u weten of een zonneboiler in uw situatie interessant kan zijn? Wij geven u graag vrijblijvend advies!

Neem direct contact met ons op!

Kosten zonneboiler

Net als bij zonnepanelen, kunnen de kosten van een zonneboiler verschillen. De kosten zijn onder andere afhankelijk van de grootte van uw huis, de grootte van uw huishouden en de hoeveelheid warm water die u verbruikt.

Om deze reden werkt iNORA installatietechniek niet met een vaste schatting, maar maken wij graag een offerte op maat voor u!

Opbrengst zonneboiler

Door gebruik te maken van een zonneboiler, kunt u tot wel 60% energie besparen voor warmwaterbereiding. De zonneboiler zorgt ervoor dat uw CV-ketel het water slechts voor een deel hoeft op te warmen. En dit is niet het enige voordeel!

Bij het gebruik van een zonneboiler is er geen uitstoot van CO2, en een veel lager gebruik van fossiele brandstoffen. Moderne zonneboilers hebben een hoog rendement, zelfs in de winter. Ze kunnen heel goed geïntegreerd worden in bestaande systemen.