Warmtepompen

Verwarm uw huis duurzaam met een warmtepomp

De kosten voor het gasverbruik wilt u graag omlaag hebben of u wilt helemaal ‘van het gas af’. Niet ieder huis is geschikt om een zelfstandige warmtepomp neer te zetten, maar dat betekent niet dat er geen duurzame alternatieven zijn. Samen met u spreekt iNORA installatietechniek de alternatieven door. Uiteraard beschikt iNORA installatietechniek over de juiste expertise om het project van begin tot eind te ondersteunen.

De voordelen voor het milieu van een warmtepomp

Een milieuvriendelijke manier om uw huis te verwarmen of om naast uw bestaande CV-ketel te gebruiken is gebruik maken van een warmtepomp. Een warmtepomp haalt energie uit de lucht, de bodem of het grondwater en zet dit om in bruikbare energie. Het is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel, omdat de uitstoot van CO2 met 50% gereduceerd wordt. Dit komt doordat er minder of geen gas verbruikt wordt.

Warmtepomp combineren met zonnepanelen

Een warmtepomp verbruikt in tegenstelling tot een CV-ketel geen gas, maar het stroomgebruik in uw huishouden gaat er wel door omhoog. Als u een warmtepomp combineert met zonnepanelen, wekt u zelf een groot deel van deze stroom op, waardoor u uw kosten kunt reduceren. Dit hoge rendement zorgt voor een geldbesparing die kan oplopen tot wel 40%.

Duurzaam gecertificeerd

Omdat iNORA installatietechniek staat voor kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid, zijn wij STEK-gecertificeerd. Deze certificering heeft betrekking op het emissieloos vullen, aftappen en repareren van onder andere warmtepompen.
Bijdragen aan een beter milieu, willen we dat niet allemaal?

iNORA is STEK gecertificeerd

Voor elke situatie zijn er verschillende mogelijkheden, goed advies is daarom van groot belang.

Neem direct vrijblijvend contact met ons op!

Welk type warmtepomp kopen?

Als erkend installateur heeft iNORA installatietechniek alle middelen in huis om u vakkundig advies op maat te geven. Welk type warmtepomp voor u het beste werkt, is afhankelijk van uw specifieke situatie. Er is bijna altijd een binnendeel, dat lijkt op een HR-ketel. Daarnaast maakt elke warmtepomp gebruik van een koudemiddel, dat ervoor zorgt dat de warmte uit de bron kan worden gehaald en in de woning kan komen. De bekendste typen warmtepomp zijn: lucht/lucht, lucht/water, bodem/water, water/water en de hybride warmtepomp.

Kosten en subsidie warmtepomp

De kosten van een warmtepomp zijn afhankelijk van het type en het vermogen van de warmtepomp. Als u nadenkt over de aanschaf, wilt u natuurlijk weten welke kosten van deze investering u terug kunt krijgen. Als u bijdraagt aan de vermindering van de uitstoot van CO2 in Nederland, komt u vaak in aanmerking voor een ISDE-subsidie. Deze kunt u aanvragen via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).