SolarEdge systemen

SolarEdge, marktleider in omvormers

Om de kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid te waarborgen, werkt iNORA onder andere met Solaredge, die marktleider is op het gebied van omvormers.

Deze omvormers hebben een aantal belangrijke voordelen:

  • De opbrengst van ieder zonnepaneel is ongeveer 5% hoger over de gehele levensduur van het zonne-energie systeem.
  • Ieder zonnepaneel heeft een optimizer, deze zorgt ervoor dat het zonnepaneel optimaal functioneert, los van de andere zonnepanelen.
  • De productie van ieder zonnepaneel is afzonderlijk te bekijken via de uitgebreide monitoring.
  • De werkspanning van de omvormer is een vaste 350V gelijkstroom, is er geen energie productie, bijvoorbeeld ’s nachts of in geval van een storing dan is de werkspanning minimaal gelijk aan het aantal panelen, bijvoorbeeld 12V bij 12 panelen. Dit is een veilige spanning.
  • De omvormer heeft een productgarantie van 12 jaar en de optimizers hebben een productgarantie van 25 jaar

Voor onbeschaduwde daken als ook voor situaties waar er schaduw ontstaat op het dak, kan Solaredge perfect worden toegepast. Steeds meer mensen kiezen voor Solaredge ondanks dat het systeem bij aanschaf iets duurder is. Door de voordelen per zonnepaneel verdient het zich wel terug.

Bij een traditionele omvormer staan de zonnepanelen in serie, we noemen dit een string. Mocht er een zonnepaneel in de schaduw liggen, dan werkt het zonne-systeem niet meer optimaal. Dit is vergelijkbaar met een tuinslang die dichtgeknepen wordt.

Traditionele omvormer

Het Solaredge systeem zorgt ervoor dat de zonnepanelen onafhankelijk van elkaar werken. De extra toegevoegde optimizers maken het zonnepaneel  “slim”. In de monitoring van het systeem kunnen we per zonnepaneel precies zien wat er gebeurt.

Omvormers van SolarEdge

Hoe werkt een SolarEdge omvormer?